Brojač posjeta
99107
 
Blog
utorak, kolovoz 5, 2008
*
Opet si šetao mojim snovima. Sa osmijehom naklonosti. Nježnim riječima. Dubokim pogledima. Dodirima. Volio si me i ove noći. Nekako, kao da ti je pravo mjesto bilo u mojim snovima. Reala se tada činila tako daleka i nedostižna. Kao da bi te uprljala. Ili umanjila tvoju jačinu nastalu, hranjenu i njegovanu u mojoj podsvjesti.

Nekako, priča je išla svojim tijekom. Spontanost se ugnijezdila u naš odnos. Razumijevanje je raslo iz dana u dan. Osmijesi su postajali sve širi i iskreniji. Razgovori sve intimniji i dublji. I nije bilo bitno što drugi misle. Ionako, nekako uvijek misle krivo. Rekao si da se ne zamaram. Bili smo bitni mi. I to smo oboje shvatili.

I dok smo sjedili na kavi, razgovor je utihnuo. Obuzeo me oblak energije. Pokušavala sam je smanjiti. Ukrotiti. Ali, nisam baš bila uspješna. Tvoji pogledi su putovali po mom licu. Kosi. Rukama. Upijao si mimiku. Pamtio pokrete. Izgledao si kao da taj trenutak želiš spremiti u memoriju za cijeli život. Gledao si me nježno. I bio si puno tiši nego inače. Kao da si spremao nešto. Ili si bio zamišljen tokom razgovora, iako si aktivno sudjelovao.

Dotaknuo si mi ruku na stolu. Taman sam ugasila cigaretu i htjela je povući. Zastala sam. Pretrnula. Trenutni udar struje. Osjetio si. Vidjela sam ti na licu. Uskoro, postalo nam je ugodno. Držao si me, mazio prstima. Nisi dozvolio da je povučem. Laganu dominaciju si pokazivao držeći me za ruku. Vidio si da imam poriv povući je. I nisi to dozvolio. Iako mi je bilo ugodno, lakše bi mi bilo da je intimni prostor oko mene bio nedodirljiv. Ali, birati nisam mogla. Već si bio u njemu.

Počeo si pričati o našem odnosu. O nama tada i o nama sada. O toj sponi povezanosti koja nas je svakodnevno vezivala, sve jače. I bliže. O tvojim dojmovima nas. O svemu što si tog trena htio podijeliti sa mnom. Što si smatrao bitnim za reći. Stisnuo si mi ruku. Prste obmotao oko mojih, kao da si htio naglastiti ono što je bitno. I onda si me upitao što bih htjela. Očekivala sam tako nešto. Znala da sam nikada ne bi pokušao nešto bez da si siguran. Pogledala sam te i tiho progovorila.

Znala sam da mogu biti iskrena. Ipak, do koje granice? Smije li se to reći? Napisati? Dati na znanje? Smije li žena u jednom takvom iskrenom odnosu, reći tako nešto muškarcu? Jel' to nemoralnost? Drskost? Ili je nužno igrati igrice nedostižnih i glumiti lovinu? Jer, nekako mi te uloge ne idu. Ne leže mi. A i mi nismo jedno drugome samo tijela. I ti si to jako dobro znao. Već smo se zapleli. Dublje. A, meni se uvijek sve na licu vidi. Moje oči pričaju i prije nego i jednu riječ kažem. I samo sam znala da želim osjetiti tvoje ruke na sebi. Da me priviješ na sebe. I konačno poljubiš.

Zamišljala sam to. I sviđalo mi se ono što mi je mašta projicirala. A ti. Ti si uživao u mojim riječima. Ipak, kada sam stala, pogledao si me malo zbunjen mojom iskrenošću. Valjda sam i samu sebe uspjela iznenaditi. Osjetila sam kako mi se toplina penje u obraze. Drsko hrabra? Očito. Jer me svijest upravo opominjala crveneći mi obraze. I vidio si to. Mali osmijeh simpatije pojavio se na tvom licu. Očekivala sam nešto sasvim drugo. Tvoja reakcija uvijek je bila sve okrenuti na šalu. Ali ovaj put, nisi mogao. Krenuo si, ali si i stao. Nekako, kao da si prihvatio da tu šali nije mjesto. Dozvolio da ti na licu vidim odgovor. U očima sjaj. Da. Mislili smo isto. Osjećali smo isto. To je bio taj trenutak.

Ohrabren, dodirnuo si mi pramen kose. Prstima nježno prošao niz obraz. I samo jedna rečenica bila je dovoljna da se pokrenem. I odgovorila sam. Iskreno. Još uvijek crvena i sa dozom nelagode. Ali, sa nekom nepatvorenom snagom u sebi. Shvatio si. I puno prije mene. A, kada si se primaknuo bliže, održala sam i obećanje. Nisam ustuknula. Niti pobjegla. Ostala sam. I tiho ti šapnula.

_________________________________________


♪♫♪♫♫♪♫♪
„Segreti“ Francesco Renga
.
. .
amami @ 12:02 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.