Brojač posjeta
99107
 
Blog
petak, travanj 25, 2008
*
Obmotala se mekanom tkaninom i stala pred ogledalo. Željela si je olakšati vizualizaciju. I dok joj je kolegica govorila da nema šanse da od toga uspije napraviti zamišljeni model, znala je da može. Uvijek je osjećala tkanine i materijale i točno je znala što iz njih može dobiti, a što ne. Isto tako bilo je i s ovim tamnosivim, masivnim materijalom, protkanim srebrnim nitima u obliku sitne suze. Design je bio naštikan vrlo rijetko, što je voljela. Kada je pribadačama postigla željenu formu, zavrtila se pred ogledalom da vidi pokrete tkanine. Bila je i više nego zadovoljna viđenim. Ovo će biti predivna večernja haljina, pomislila je veselo.


Kasnije, već umorna od neprospavane noći i dnevne jurnjave, ispružila se na krevet, odjevena. Krenuo joj je skinuti čizme, da se može udobnije namjestiti. Patent je proizveo zvuk koji ju je zamislio na tren, ali je odmah otklonila misli. Bila je premorena čak i za misliti. U pozadini se čuo U2, a vani je nakon sunčanih dijelova dana, opet zavladala kiša. Umorna, samo se privila uz njega i poželjela zaspati. Odmoriti se. Zatvoriti oči i pustiti mozak da sniva lijepe slike.

Zvonjava mobitela prekinula je prve trenutke sna. Posao još očito nije bio gotov. Iako joj je bilo drago zbog dobivene poslovne ponude, došlo joj je da baci mobitel kroz prozor. Da poleti preko stabala pod prozorom, padne na zemlju i travu i da nekom mravu tamo zvoni. Ipak ga je samo spremila u torbu. Vratila se u krevet. Namjestila se u njegov zagrljaj, opet. Umor joj je sklapao oči. Stvarno naporan dan, pomislila je. Ali, napor je tek uslijedio.

U današnje se vrijeme čovjek više niti ne može pošteno odmoriti, promrmljala je dok se spremala na dječji rođendan.

amami @ 18:45 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.