Brojač posjeta
99107
 
Blog
srijeda, travanj 23, 2008
*
Voljela je šetati dućanima držeći ga pod ruku. Komentirati odjeću, isprobavati parfeme, obavezno pregledati nove kolekcije cipela. Tower je bio polupun. Ljudi dovoljno, da hodajući ne možeš stalno držati ravnu putanju, nego se tu i tamo moraš izmaknuti upurnom šetaču koji ti ide ususret. Nakon obavljene kupovine, pokretnim stepenicama uputili su se na vrh. Dolazak na peti kat, za njih je značio da su gotovi sa šetnjom. Njemu sladoled, njoj kava. Tradicija koja se nikada nije narušila. U Tokyu opet dobra muzika i zanimljivi ljudi. Vrijeme je proletjelo uz ugodno čavrljanje.


Dolazak u njegovu sobu značio je zatvaranje prozora i paljenje mirisne svijeće. Obožavala je mirise. Kada su kupovali zadnju svijeću, namjerno je izabrala tako jednostavan miris. Cimet i med su već udisali, kao i limun sa zelenom jabukom. Nešto jednostavno, a da nije cvijetno. Kao, vanilija, koja je sada omamila zrak u sobi. I dok je ona pregledavala novu kolekciju filmova i koncerata, on je upalio komp. Udobno se namjestila na krevet i počela je vrtiti programe na televiziji, dok je on pregledavao mailove.

'VelvetRevolver. Jel' može?'- rekao je i pogledao u nju. Klimnula je u znak odobravanja i istog trena kroz zvučnike prozujali su zvukovi već dobro znane pjesme. Sjetila se onog ljetnog predvečerja. Kada je kiša taman rashladila uzavreli asfalt i dalje nastavila padati u ogromnim količinama. Predivno kišno ljeto to popodne. Otvoren prozor u tom je trenu značio spas. Lijeno su se izležavali na tom istom krevetu. Pričali, malo se ljubili, pa kunjali, onda se mazili. Popodne je bilo kao stvoreno za usporeni ritam. No, kako je kiša rashladila zrak, osjećaj da dišu na škrge je nestao. Ustao se i onako nag, predivnog muškog tijela, odšetao odabrati glazbu. Uskoro su isti zvuci razbili tišinu. I njegov pogled kada se vraćao u krevet do nje, više nije bio onako pospan. Bio je itekako budan i željan. VelvetRevolver je od tada, za nju, imao višestruko značenje.

Udobno se smjestio u fotelju i promatrao je dok je ležala na plavim jastucima. Nakon nekoliko minuta nježnih pogleda i riječi, počeo je pričati i prepričavati. Smijala se. Provokator, samo takav, pomislila je. Zadnjih su dana puno pričali, o svemu. Iznenada, usred priče, kliknuo je na komp i jedna je fotka prekrila monitor. Već po njegovom pokušaju da sakrije osmijeh, znala je da je ovo nešto što će je nasmijati. Ustala je da je bolje osmotri. Prvo ju je okom 'stručnjaka' stala promatrati, a onda se počela smijati kada joj je rekao detalje. Na njegove riječi: 'Znaš, tvoja mi se više sviđa, jer nema takve razlike u nijansi kože i zato što je svakodnevno imam kraj sebe.' počela se kreveljiti. Naravno, udarac po guzi, onaj pravoseljački, popratio je rečenicu i cerek. On se sve više smijao i kako je rekao, najviše ljudskoj gluposti.

Vratila se na jastuke, vrteći glavom i još ne vjerujući što je upravo vidjela. Uskoro je legao kraj nje. Prošao joj je dlanom po oblinama te zadovoljno uzdahnuvši, krenuo usnama po njenom vratu. Komp je u daljini radio, daljinski je netragom nestao, a televizija je prestala postojati.

VelvetRevolver & vanilija.

amami @ 01:22 |Komentiraj | Komentari: 41 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.