Brojač posjeta
99102
 
Blog
ponedjeljak, travanj 28, 2008
*
Brod je plovio nemirnim morem. Valovi su ga uporno bacali čas na jednu, čas na drugu stranu. Ritam je bio savršen. Lijevo naginjane, propinjane na visoke valove i onda moćni zaron, te na kraju naginjanje na desno. I stalno tako. Uvijek isti ritam, uvijek isti slijed.

Ne nazirem ni otoka...
A moj jedini kompas ostaje tvoj treptaj na obzoru...
Da li da skočim s broda koji tek što pluta s plimom...
Da zaplivam na sjever ili jug...

Dodiri su ti postali slučajni, jer uz ovakvo gibanje broda, naprosto si morao prvo osjetiti ritam da bi mogao išta. Osjetiti ga duboko u sebi. Smiješno je bilo gledati tvoj uzaludni otpor tom gibanju. Lijeno sam se ljuljala na krevetu, ne razmišljajući koliko je more ispod broda duboko i hladno. Zamišljala sam tebe kao kapetana mog broda, dominantnog i autoritativnog.

Hajde budi moj mornar...
Ja bit ću tvoj ocean...
Budi kapetan mog broda...
Moja privatna posada...

Kada sam shvatila da se već gubiš u nemoći, pokazala sam ti kako. Vidio si kako maksimalno iskoristiti svaki nabig, svako propinjanje. Shvatio si kako se stapam sa silom valova, kako im se prepuštam. Vodila sam tu igru od tisuću valova, a ti si me pratio, sve bolje i bolje shvaćajući bit same igre.

Oči su ti ocean,
a ja sam i kapetan i mornar, slabog vida…

Oči su ti sad već znaš što, a ja sam i kapetan i mornar…
Izgubljenih leća…

Kormilo je bilo u mojim rukama, zapovijedala sam njime sposobnošću pravog moreplovca. Bila sam tvoja boginja mora. Vila vjetrova i struja, tada, na valovima.


 

amami @ 23:16 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.