Brojač posjeta
99107
 
Blog
ponedjeljak, kolovoz 11, 2008
*
Osmijeh na osmijeh. Ugoda na ugodu. Dan za danom. Lijepo. Spontano. Polako. A onda? Saznanje. Poželjela sam te, priznajem. A, nisam smjela. U cijeloj neprivlačnoj priči, poželjela sam da postojimo. Da stvorimo nešto što oboje cijenimo. Trebamo. Želimo. Ali, ljudska je glupost neograničena poput mašte. Tako je bila i moja bahatost, kada sam u mašti stala na mjesto kraj tebe. Mjestu predviđenom za neku drugu. Ne za mene.


Kažu da je ženu najlakše zavesti baš kada je ranjiva. Usamljena. U bolovima duše. U potrazi za odgovorima. Kada se preispituje. Kada je zbunjena duboko u sebi. Čak je niti ne treba zavoditi. Samo joj treba posvetiti malo prijateljske pažnje. Navodno je dovoljno. Željna intimnosti i srodne duše, zanese se vrlo brzo. Kao let očajnice. Jer, niti sama nije svijesna što želi. Što joj treba.

Ne znam niti ja. Znam samo da je druženje s tobom bilo drugačije. Iskrenije. I puno dublje od samog počeka. I to me najviše zbunilo. Jer, mi smo otpuhnuli prašinu i zagrebali površinu već nakon svega par rečenica. Ili, samo ja želim vjerovati da je tome tako. Nebitno. Život se sastoji i od iluzija. A ti onda budi jedna moja. Takva.


Da. Nisam te smjela poželjeti. Ostao je lagano gorak okus, kada sam shvatila u kojem smjeru idem. Mašta je nešto što ipak mi kontroliramo. A, moja je razbila okvire. I sada me malo sram same sebe. Iako, i dalje ti dajem osmijehe. Jer ih zaslužuješ. A želja? Zatomljena. Kao i uvijek. Kao nekada davno eutanazirana plejada svih emocija. Ostalih osjećaja. Kada se nešto ne smije. Kada nešto nije u redu. Kada racio preplavi i popravi sve nepravilnosti.

Jer u konačnici, ako nije obostrano, nije niti ispravno, zar ne?! A ja imam hrabrosti to priznati. Barem napisati. I na vrijeme djelovati. Ispraviti. Bez patetike. Bez optužbi. Sa dozom malog srama. I nelagode koja će proći jednom. Tako da se možemo praviti kao da nisam ništa pomislila, niti rekla.


I da. Možemo se i dalje smijati. Iz dana u dan. Iskreno.

__________________________________________


Siediti. Parla un po' con me. Credimi. Io sto come te. Lecca le ferite sciogli le catene. E il tuo cuore stanco lascialo parlare. Ridere. E' questo ciò di cui hai bisogno.

Scopriti. Cerca dentro di te. Illudimi, e' inevitabile. Togli le frontiere, leva le barriere. E quello che non vedi lascialo avverare. Abbracciami, e' questo ciò di cui ho bisogno.

Fermati! Agiti anche me. Aspettami! Corri più di me. Sali sulle cime delle cose vere e magicamente lasciati cadere. Credere, e' questo ciò di cui ho bisogno.

E io rinascerò. Tra tutta questa polvere ti ritroverò. Splendente diventerò acqua di sorgente tra tutta questa gente. Un viaggio della mente. Vincerò!

______________________________________________________


♪♫♪♫♫♪♫♪
"Viaggio della mente" Giorgia


.
amami @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.