Brojač posjeta
99107
 
Blog
ponedjeljak, svibanj 12, 2008
*
Žurila se vozeći stilom svog oca kroz lokalne ulice kvarta. Napravila je dva manja prekršaja da bi si kupila par minuta. Muzika je bila glasna i poticajna za takvu vožnju. Vrijeme je bilo predivno sunčano, na satu je pisalo 24 stupnja. Imala je bež jaketicu na sebi, tanku ali nužno potrebnu za poslovni sastanak. I dok su drugi ogolili svoje ruke i noge, ona je i dalje bila cijela odjevena u materijalima prigodnim za takvu temperaturu.

Shvatila je da će zakasniti. Zaobilaznicu su zatvarali, zbog radova par puta dnevno i cijeli se promet usmjerava preko njenog kvarta u centar grada. Došavši na vrh nizbrdice koja vodi u centar grada, shvatila je da nema teoretske šanse stići na vrijeme. Zamišljeno je gledala u kolonu autiju koja se pomicala presporo. Alternativnih puteva baš i nije bilo. Pomislila je na ugodan telefonski razgovor koji ju je zadržao i više nego što je smijela, ali sada gledajući u gužvu svhaćala je da ne bi napravilo razliku niti da je petnaest minuta ranije krenula. I nije joj bilo žao.

Zvono mobitela natjeralo ju je da se pomakne u stranu. Još se nije uključila u promet na nizbrdici, sve se nadajući nekoj ideji u zadnji tren. Frend joj se javio neka zaboravi ići preko centra, da je on već sat vremena klizio u gužvi puževim hodom. Poziv na čekanju, frendica je psovala sve žive, zapela je u gužvi s malim koji kuri s temperaturom, vozeći se prema doktorici. Već je pomislila nazvati i otkazati sastanak, kada je netko lupio rukom po autu. Na udarac, stresla se. Ugledala je lice frenda ispod kacige. Cerekao se njoj u facu i njenoj sudbini smrtnika na četiri kotača. Njegov kroser prolazio je svuda, rekao je kroz smijeh. U tom se trenu dosjetila rješenja.

Njegovo je rame tetovirano...
Njegov je zagrljaj čvrst...
Njegov je motor snažan...
On odlazi gdje želi, kad god poželi...

Niz nizbrdicu, uz cijelu kolonu, frend i ona vozili su se na motoru. Kosa joj se vijorila, naočale su skrivale oči. Portafoglio je bio na sigurnom, između nje i njega, da slučajno koja skica ili krpica ne ispadnu. Obmotala ga je lijevom rukom oko struka, naslonila se na njega dok je drugom pridržavala torbu totalno neprikladnu za ovakvu vožnju. Davnih dana se vozila na motoru, s ruksakom na leđima. Tada se vozila iz gušta. Sada iz potrebe. Niti onda, niti sada, straha nije bilo. Samo taj osjećaj nesputanosti i slobode.

Daj povezi me bar jednom...
Da osjetim bar jednom, vjetar u kosi...

Na sastanak je stigla s par minuta zakašnjenja. I naravno, dobila je posao.

amami @ 21:37 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.