Brojač posjeta
99107
 
Blog
četvrtak, kolovoz 7, 2008
*
Snažan vrtlog u glavi ordinira mojim mislima tijek. Struja ga okreće na lijevo. I kovitla svom snagom. Fragmenti dolaze i odlaze. Slike su prepune raskošnih boja, ali prekratke za detaljno vizualno pamćenje. Krhotine ukrašene opasnim oštricama lete zrakom. Cjelina je nepoznata. Sadržaj kaotičan. Smisao nedokučiva. Barem za sada.

Radim selekciju. Koristim sekunde memorije. Za početak, držim se crvene. Ona je postojana. Bikovska. Snažna. Strastvena. Boja krvi. Boja ljubavi. Boja ruža. Sa laganim preljevima snježno bijele. Kao slučajnih mrlji. Kao pahulje koje su tek dotakle crvenu podlogu. Kao ublažavanje naglosti. Natruha nježnosti. I onda, konture tanke crte. Crne. Kao da je netko tušem označio i naglasio obrise svih oblika. Kao smjerokaz. I upozorenje, da sve treba imati svoj barem djelomičan okvir. Te tri boje. U jednoj cjelini. Na tako mnogo slika, u tako kratko vremena.

Primjećujem obljeske svjetla. Lomove u stakalcima. Oštre bridove. Šarenilo boja. Mozaik mudrosti. Kojeg ne možeš složiti dokle god ne otkriješ tajnu. Bez tajne, oni su samo oružje koje te napada. Reže te pri svakom pokušaju da ih uhvatiš. Jer, ako ne znaš tajnu, nije ti niti vrijeme da ga složiš. A i obli predmeti. Poput kuglica nekih davno zaboravljenih perli. Ako posegneš prema njima, udare te u prolazu. Kucnu ti po prstima ili dlanu. Ostave trag. I nastave se vrtiti. Kao biserje koje je nekada bilo na cijeni. Jer ih je jednom davno posebna žena s ponosom nosila. Sada, rasute u prostoru. Prepuštene struji. Vrte se.

Sve se sabilo, a oslobodilo. Kaos je postao vladar nutrine. Onaj koji naređuje da se sve mora staviti na svoje mjesto. Onaj koji ne prašta pogreške. I zadaje najteže zadatke. Skoro pa nemoguće. Potražiti smisao. I barem nekako upoznati dio tih fragmenata. Prepoznati srž vrtloga. Prepustiti se samoj sebi. I otkriti. Sve ono što sada ne mogu. Niti ne znam kako. Nije vrijeme. Jer, tajnu tek moram upoznati.


__________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"Gli ostacoli del cuore" Elisa e Ligabue

. . .
amami @ 20:45 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.