Brojač posjeta
99102
 
Blog
nedjelja, kolovoz 17, 2008
*
Sjedenje na zidinama tog prekrasnog i starog zamka, skoro je bilo kobno za zdravlje. Vedra noć. Ali, prohladna. Vjetar se poigravao sa kožom svih prisutnih. U naletima svi smo bili naježeni. A bilo nas je. Gradina je bila prepuna. Raspoloženje i bez piva na visini. Svi opušteni. Prevladavala je mlađa populacija. Ali, meni je zatrebala kava. Naravno, to sam ja!

Krenula sam prema glavnom šanku. Zabranjen ulaz! Ma nemoj!? Kada je mene išta zaustavilo kada sam nešto istinski htijela?! Tip iz ekipe organizatora popustio je nakon pola minute razgovora. Propustio je mene i sis. Ona je dobila ness nakon cijelog dana na poslu. A ja svoj macchiato. I vratile smo se svojoj ekipi. Iako smo mogle komotno i ostati, koliko sam uvjerljivo na tipa djelovala. Ali nismo. Vratile smo se i čekale početak koncerta.


Noć je bila predivna. Prepuna zvijezda. I nebo obasjano svjetlom. Mjesec je bio pun. Svako toliko bih ga pogledala i osmijehnula se. Naravno, to je značilo da naprosto moram biti oprezna. Jer, moj pogled u noći punog mjeseca je drugačiji. Kako bi rekla moja bliska plavuša 'koban za muški rod'. Ipak, s razlogom sam se posjela u sjenu. Daleko od reflektora. Omeđena provijerenim prijateljicama. I jednim muškim prijateljem kojemu sam svojevremeno pelene mijenjala, tako da ga doživljavam kao ne-muškarca. Nema spola. I to je dobro za njega. I za mene. Jer, može sjediti kraj mene i kada je pun mjesec, bez da se koprca od urlajućeg instinkta vlastitog spola.

I iako bi netko pomislio svašta na ovo gore napisano, nisam prešla na kanibalizam. Niti na metaforu žderačice muškaraca. Jer, kada osjetiš mjesečeve mijene u svojoj nutrini, bez da i kalendar pogledaš, onda naprosto znaš. On dijeluje na tebe. I s godinama samo upijaš i učiš pri svakoj mijeni. Pamtiš. Kako dijeluje. Koje su poslijedice. I kako zračiš. Kako to dijeluje na ljude oko tebe. I čudiš se kako ih to možeš očarati. Da. Baš očarati! Jer, uvijek su kao začarani. Zaneseni prema meni. Prijatelji. A kamoli ne tek netko nepoznat.

Uvijek sam se čudila tome. Poneki put bih namjerno i ostala doma. Neugodno je znalo biti. Nisam se nikada navikla na takve poglede. Na takvu pažnju. Kada te obgrle sa velikom posebnom pažnjom i ne daju nikome drugome da ti priđe. Kao da sam njihov ulov. I prije konzumacije, reže na sve oko sebe. I čuvaju me. Svoj ulov. A meni neugodno. A opet, osjećaj je predobar. Jer, kao da sam stvorena s posebnim ciljem. Zaštićena.

I ako slušam svoju svijest, onda se trudim prikazati kao neka glupačica. Samo da lovca prestanem zanimati. Ali, niti to ne djeluje dok mi gleda u oči. I dok mi stoji dovoljno blizu. Pa moram biti direktna. I zanesenom Romeu reći u lice da me ne zanima. Ili da sam u sretnoj vezi. Ili još veća laž, u sretnijem braku. Jer, reći da imam curu nije dobro. Odmah mu oke zasvijetle s neizrečenim pitanjem 'a mogu li ja jednom gledati?'. I onda moram biti okrutna. Moram ga odgurnuti prikazujući se nejestiva. Neukusna za njegovo nepce. I ružno drska. Taman onoliko koliko njegov muški ego ne može podnijeti.

Ali, slušajući svoju podsvjest. Svoje instinkte. Postajem pravo dijete mjeseca. Žena. Koja očara jednim pogledom. I sa skrivenim osmijehom na licu. Dok se uloga lovac – lovina promijeni u sekundi. Bez da itko od prisutnih to i shvati. Prividna stvarnost. Kao i sjaj zvijezda na nebu.

___________________________________________


♪♫♪♫♫♪♫♪
"Foolish Games" Jewel

. . .
amami @ 15:00 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.